Австрія виділила €2 млн на гуманітарні проєкти в Україні

Австрія виділила €2 млн на гуманітарні проєкти в Україні

Рада міністрів Австрії схвалила виділення 21,5 млн євро для гуманітарних організацій, які працюють у гарячих точках. З них 2 млн євро призначено для України.

Про це повідомила пресслужба МЗС Австрії.

Там заявили про безпрецедентний рівень глобальних гуманітарних криз і наголосили на бажанні Австрії допомогти "швидко й небюрократично".

Наша безпека в Європі також значною мірою залежить від безпеки та стабільності наших сусідів. Тому необхідно зробити все можливе, щоби запобігти нелегальній міграції. Таким чином, місцева допомога в кризових регіонах допомагає двома способами: з одного боку, це важливо для покращення місцевого життя та полегшення людських страждань, а з іншого боку, це допомагає стримувати нелегальну міграцію до Австрії та Європи, - заявив канцлер Карл Негаммер.

Зазначається, що виділено 9,5 млн євро - на проєкти в країнах Африки на південь від Сахари (Ефіопія, Буркіна-Фасо, Мозамбік, Уганда); 8 млн євро - на проєкти на Близькому Сході (Йорданія, Ліван та Сирія), 2 млн євро - на проєкти в Афганістані й сусідніх країнах і 2 млн євро - на проєкти в Україні.

Нагадаємо, Нам потрібно більше грошей, щоб закупити більше снарядів для України - глава МЗС Чехії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next