Австрія виділила ще €10 мільйонів на допомогу українцям

Австрія виділила ще €10 мільйонів на допомогу українцям

Уряд Австрії виділив ще 10 млн євро на потреби австрійських та міжнародних організацій, які допомагають українцям в самій Україні та у сусідній Молдові.

Про це повідомляють на сайті МЗС Австрії.

На третьому році війни народ України все ще потребує нашої підтримки, і ми допомагаємо йому ще 10 мільйонами євро гуманітарної допомоги, - заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Зазначається, що допомога буде виділена з фонду надзвичайних ситуацій за кордоном (AKF) Міністерства закордонних справ Австрії. Близько 6 млн євро підуть австрійській ініціативі "Сусід в біді", яка надає екстрену допомогу людям, які її потребують, включаючи постачання питної води, продуктів харчування та тимчасового притулку. По 2 млн євро отримають Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН). З виділенням нового пакету державна допомога Австрії українському народу зросла до понад 250 млн євро.

Жорстока агресивна війна Путіна, яка порушує міжнародне право, спрямована на деморалізацію українського населення, руйнування України та життєво важливої інфраструктури, а також на розкол європейської спільноти держав. Ми не будемо з цим миритися. Австрія підтримує українців з самого початку нападу – виділивши 250 млн євро, Австрія вже допомогла полегшити страждання в країні, підтримати тих, хто шукає захисту в сусідніх країнах, а також уможливити роботи з відновлення, - заявив віцеканцлер Австрії Вернер Коглер.

Нагадаємо, На кордоні з Польщею збудують новий вантажний термінал і пішохідний перехід

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України США стежитиме за відведенням російських військ від кордонів України
Сполучені Штати Америки стежитимуть за ситуацією поблизу українського кордону після заяви Росії про завершення військових навчань і відведення їхніх військ.
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Loading...
Load next