Президент Польщі підписав зміни до закону про допомогу українським біженцям

Президент Польщі підписав зміни до закону про допомогу українським біженцям

Польський президент Анджей Дуда підписав поправку до закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї країни, яка продовжує термін легального перебування українців у Польщі.

Про це повідомила пресслужба канцелярії президента Польщі.

Згідно з поправкою, термін легального перебування українських біженців від війни в Польщі продовжується з 30 червня 2024 року до 30 вересня 2025-го. Це дозволить українцям і далі отримувати доступ до медичних послуг, сімейних та соціальних виплат.

Підписана поправка передбачає виплату громадянам України допомоги на виховання та допомоги "Добрий старт" в залежності від того, чи вчиться дитина в польському закладі освіти, ат визначає максимальний 36-місячний період, протягом якого українські учні можуть брати участь у додаткових безкоштовних заняттях з польської мови.

Крім того, новий польський закон передбачає, що для отримання номера PESEL українець зобов’язаний пред'явити дійсний проїзний документ, а заявку на PESEL зі статусом UKR треба буде подавати "негайно після прибуття" до Польщі.

Поправка також передбачає, що з 1 липня фінансування підтримки для громадян Польщі, які прийняли біженців з України, які перебувають в особливо складній ситуації, буде можливим лише на підставі договору з місцевою владою.

Закон також передбачає припинення пільг, пов'язаних із компенсацією витрат на проживання та харчування біженців, понесених приватними орендодавцями, з 1 липня. Додатково передбачається запровадити конкретні підстави для анулювання дозволу на тимчасове проживання громадян України.

Нагадаємо, Юсов - про ураження Су-57: Путін скаженіє, реакція в Кремлі дуже відчутна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
Лукашенко заявив про "анонімне кладовище" на кордоні Лукашенко заявив про "анонімне кладовище" на кордоні
За словами президента Білорусі на польсько-білоруському кордоні утворилось "море безіменних могил" .
"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео) "З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)
Сьогодні зовнішньополітичний речник депутатської групи німецьких соціал-демократів Нільс Шмід запропонував попросити Україну про допомогу.
Loading...
Load next