На Кубу прибули атомний підводний човен та фрегат російського флоту

На Кубу прибули атомний підводний човен та фрегат російського флоту

Російський фрегат «Адмірал Горшков» та атомний підводний човен «Казань» у супроводі буксира та паливного судна прибули на Кубу з п’ятиденним візитом, який Москва розглядає як демонстрацію сили на тлі зростання напруги через військове вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Al Jazeera.

За даними Міноборони РФ, підводний човен та фрегат оснащені гіперзвуковими ракетами «Циркон», крилатими ракетами «Калібр» та протикорабельними ракетами «Онікс», повідомили в російському Міноборони.

Незвичайне розгортання російського військово-морського флоту так близько до території Сполучених Штатів сталося після того, як Вашингтон та деякі інші західні союзники України дозволили Києву застосувати свою зброю по цілях у РФ на тлі поновленого російського наступу на північний схід Харківської області.

Гавана розташована за 160 кілометрів від Кі-Веста, що в південному штаті Флорида, де знаходиться американська військово-морська авіабаза.

 Це також нагадує друзям РФ в регіоні, включаючи Кубу та Венесуелу, що Москва на їхньому боці, – сказав Бенджамін Гедан, директор програми Латинської Америки мозкового центру Wilson Center у Вашингтоні, округ Колумбія.

Нагадаємо, Росіяни розміщують на сайтах із усиновлення фото викрадених українських дітей - FT

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
Loading...
Load next