"Україна має право бити по військових об’єктах на території РФ" - Столтенберг

"Україна має право бити по військових об’єктах на території РФ" - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право використовувати західну зброю для ударів по території Росії задля самозахисту.

Про це він заявив перед початком міністерської зустрічі у Брюсселі, передає АрміяInform.

Єнс Столтенберг наголосив, що Росія атакувала Україну і відповідно до міжнародного права, Україна має право захищати себе, включаючи удари по законних військових цілях на території агресора.

Якщо ми проситимемо Україну цього не робити, то це буде наче просити захищатися з однією зав’язаною рукою за спиною, ‒ зазначив генсек НАТО.

Він також додав, що самозахист це не ескалація і право захищатися від агресії вказано в документах ООН. На його думку, підтримуючи Україну країни НАТО не стають учасниками війни.

Росія відкрила новий фронт на півночі України, атакує Харків зі своєї території через кордон. І звісно, якщо російські війська почуватимуться безпечно на своїй території, для України буде дуже важко себе захищати, ‒ додав Столтенберг.

Нагадаємо, Переміщення всієї батареї Patriot в Україну є небезпечним, - очільник Бюро національної безпеки Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next