Канада виділить $15 мільйонів на повернення українських дітей з росії ‒ Трюдо

Канада виділить $15 мільйонів на повернення українських дітей з росії ‒ Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що країна виділить 15 мільйонів доларів на повернення й реінтеграцію українських дітей, незаконно вивезених до росії.

Про це він повідомив під час виступу на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

За його словами, це фінансування також покращить доступ до правосуддя для тих, хто пережив воєнні злочини.

На початку промови Трюдо зазначив, що цими вихідними у більшості країн відзначають День батька, наголосивши, що в Україні не кожен батько зможе відсвяткувати його з дітьми. 

Як батько я сподіваюся, що наступного року ми всі зможемо досягти справедливого та стабільного миру, щоб українські діти та родини могли разом святкувати День батька, а також, щоб люди та сім'ї у всьому світі знали, що міжнародне право та порядок, засновані на правилах, захищатимуться та підтримуватимуться всіма країнами світу, — сказав прем'єр-міністр.

Він також згадав про те, що окупанти виставили українських дітей на російських вебсайтах усиновлення.

Їх змушують забути свою українську ідентичність. Я думаю, що всі ми знаємо, до яких наслідків може призвести позбавлення дітей їхньої мови, культури, сімей та ідентичності. Це форма колоніалізму, з якою світ не може миритися, — додав Трюдо.

Нагадаємо, Норвегія виділить $103 мільйонів на відновлення енергетики України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next