До Києва прибула очільниця федеральної ради Німеччини Швезіг

До Києва прибула очільниця федеральної ради Німеччини Швезіг

Прем'єр-міністерка федеральної землі Мекленбург – Передня Померанія Мануела Швезіг прибула до української столиці. У Києві вона проведе переговори з політичним керівництвом України.

Про це повідомляє DW.

Швезіг заявила, що її візит є знаком солідарності всіх 16 федеральних земель Німеччини з Україною. Так, посадовиця стала першою головою бундесрату, яка відвідує Україну від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Україна має перемогти у цій війні. Не можна дозволити Росії домогтися свого за допомогою цієї агресії, ‒ наголосила Швезіг.

За її словами, цим візитом до Києва вона протистоїть запереченням проти подальшої підтримки України, які можна почути особливо на сході Німеччини. Її завданням на посаді керівника федеральної землі є зокрема захист курсу федерального уряду від подібних настроїв.

Під час поїздки на поїзді до Києва Швезіг у розмові з журналістами наголосила, що Німеччина солідарна з українцями, які страждають від військової агресії РФ. Вона зазначила, що необхідно продовжити гуманітарну, фінансову, а також військову підтримку України та постачати цій країні нові озброєння.

Україна має бути спроможною захищати себе, у тому числі за допомогою систем Patriot, ‒ зазначила німецький соціал-демократ.

Нагадаємо, Буданов: Ситуація на фронті буде складною щонайменше місяць

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next