Зеленський і Фіала обговорили постачання снарядів в Україну

Зеленський і Фіала обговорили постачання снарядів в Україну

Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала обговорили тему постачання снарядів та рух України до ЄС і НАТО.

Про це Зеленський повідомив у соцмережі.

Відзначив важливість ініціативи Чехії щодо закупівлі для України необхідних артилерійських снарядів. Вони вже посилюють наших воїнів на полі бою, - зазначив Зеленський.

Відомо, що  сторони обговорили подальшу реалізацію ініціативи Чехії щодо закупівлі для України артилерійських снарядів та спільні з партнерами зусилля для того, щоб кількість боєприпасів стала співмірною з можливостями російських загарбників.

Глава держави подякував Чехії за рішучу позицію щодо майбутнього членства України в ЄС і допомогу щодо початку переговорів.

Зеленський і Фіала окремо обговорили результати інавгураційного Саміту миру, участь Чехії в імплементації Формули миру, зокрема пункту про радіаційну та ядерну безпеку, а також перебіг підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Нагадаємо, Ле Пен заявила, що після її перемоги на виборах Макрон не зможе відправити війська в Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Loading...
Load next