США готують план евакуації американців з Лівану на випадок війни з Ізраїлем

США готують план евакуації американців з Лівану на випадок війни з Ізраїлем

У рамках плану з евакуації американців з Лівану США оголосили про переміщення військової техніки ближче до ізраїльсько-ліванського кордону на тлі загострення конфлікту в регіоні.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на словами трьох американських чиновників і колишнього американського урядовця, знайомого з планами Пентагону.

Згідно з повідомленням Корпус морської піхоти США, десантний корабель ВМС США USS Wasp і морські піхотинці з 24-го експедиційного підрозділу, здатного проводити спецоперації, вийшли в Середземне море, щоб приєднатися до десантного корабля ВМС США Oak Hill.

Джерела в уряді США зазначили, що Wasp перебуватиме в східному Середземномор'ї, щоб бути готовим до військового десантування.

Як зазначили у виданні, Wasp також має наступальні і розвідувальні можливості і може розгортати американські винищувачі дальнього радіусу дії F-35. За словами представників американського оборонного відомства, США також ведуть переговори з близькими союзниками щодо координації евакуації і будь-яких військових операцій коаліції.

Нагадаємо, Бурштинська ТЕС після російських обстрілів не підлягає відновленню

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
Loading...
Load next