Генсек НАТО закликав швидше забезпечити необхідну зброю для України

Генсек НАТО закликав швидше забезпечити необхідну зброю для України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що "оборона неможлива без оборонпрому" та закликав подбати, щоб Україна могла якнайшвидше отримувати необхідну їй сучасну зброю у достатніх обсягах. 

Про це він заявив під час Форуму оборонних індустрій.

Столтенберг відзначив героїзм українських військових в опорі російській агресії, що надихає увесь світ.

Але самою лиш хоробрістю не зупиниш дрони, одним лиш героїзмом неможливо перехопити ракети. Україні потрібні спроможності – високої якості, у великій кількості і швидко, – наголосив генсек.

За півтора роки повномасштабної війни росії проти України у багатьох союзників суттєво поменшало запасів на складах, оскільки цю зброю віддали Україні. Він нагадав, що НАТО працює за своїм планом для оборонної промисловості, що передбачає спільне визначення потреб і підвищення взаємосумісності армій союзників.

Столтенберг додав також, що Агентство НАТО з підтримки і закупівель здійснює нагляд над кількома великими проєктами, у тому числі рамковими контрактами на 2.4 млрд євро на боєприпаси першочергового значення, у тому числі 1 млрд євро на закриття потреб у 155-мм артилерії, керованих протитанкових ракетах, боєприпасах для основних бойових танків. 

Генсек НАТО відзначив, що Україна здійснила "блискавичні" інновації у своєму оборонпромі за час великої війни, "від дронів до сфери розмінування".

Чим сильнішою буде позиція України на полі бою, тим кращою буде її позиція за будь-яким столом переговорів. Це може звучати парадоксально, але зброя для України – це шлях до миру, – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, На Одещині ліквідували канал контрабандного переміщення контрафактних сигарет: вилучено товару на 74 млн грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next