Стефанчук заявив, що Рада не йде на канікули

Стефанчук заявив, що Рада не йде на канікули

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент не йде на жодні канікули, просто депутати будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема законопроєктом про припинення діяльності УПЦ МП в Україні.

Про це повідомив Стефанчук у соцмережі.

Широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада пішла на канікули, – не відповідає дійсності. Водночас робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України. Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо, ‒ заявив він.

З огляду на те, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень закону №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту.

Він наголосив: "Тому ще раз – на жодні "канікули" з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада не ходила та не піде, до моменту нашої перемоги".

За його словами, із 24.02.2022 року Рада працює у режимі єдиного засідання.

Також Стефанчук додав, що за цей час жоден нардеп не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Рада не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі.

Нагадаємо, У Верховній Раді депутати вимагають розгляду законопроєкту проти УПЦ МП

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Нагнітання ситуації в Україні може мати великі негативні наслідки для економіки країни, — Арахамія Нагнітання ситуації в Україні може мати великі негативні наслідки для економіки країни, — Арахамія
Арахамія зізнався, що негативно ставиться до того, що деякі країни евакуйовують своїх дипломатів з України.
Депутати збирають підписи для звільнення Степанова
У Верховній Раді депутати почали збирати підписи для звільнення міністра охорони здоров'я - Максима Степанова. Вже зібрали 90 підписів з необхідних 150.
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
Loading...
Load next