Фіцо пригрозив перекрити постачання дизпалива в Україну через заборону транзиту російської нафти

Фіцо пригрозив перекрити постачання дизпалива в Україну через заборону транзиту російської нафти

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна припинить постачання дизельного палива в Україну, якщо Київ не відновить транзит нафти від російського «Лукойлу».

Про це Фіцо сказав у відеозверненні, передає Reuters.

Якщо транзит російської нафти через Україну не буде відновлений найближчим часом, Slovnaft не продовжить постачання дизельного палива в Україну, - заявив Фіцо.

Він додав, що поставки зі Словаччини покривають десяту частину споживання дизельного палива в Україні. Як пише TASR, Фіцо зазначив, що повідомив про це послу України в Словаччині Мирославу Кастрану.

Я сказав, що ми дотримуємося заходів і заяв, які ми зробили. Подальша реалізація цієї безглуздої санкції тільки зашкодить Україні, Словаччині та Угорщині. А на Росію це практично не вплине, - сказав він.

Фіцо також додав, що у п'ятницю запропонував Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю «технічне рішення» для відновлення транзиту нафти російського «Лукойлу» українською територією. Водночас словацький прем’єр не надав жодних подробиць своєї пропозиції, але сказав, що вона має залучити кілька країн.

Я вітаю повідомлення про те, що відповідні торгові фірми вже думають про те, як реалізувати це технічне рішення в найкоротші терміни, - сказав Фіцо.

Нагадаємо, У ГУР підтвердили удар по російському бомбардувальнику на аеродромі «Оленья»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next