Зеленський: "Не всі території варто роками відвойовувати зброєю, можна дипломатією"

Зеленський: "Не всі території варто роками відвойовувати зброєю, можна дипломатією"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не буде відмовлятися від своїх територій. Разом із цим він наголосив, що питання територіальних поступок на користь росії не може вирішувати глава держави без волі народу, оскільки це суперечитиме Конституції.

Про це він повідомив в інтерв’ю французьким журналістам.

Будь-яке питання територіальної цілісності не може вирішити президент, чи будь-яка особа у світі, чи всі президенти світу без українського народу. Це суперечить нашій Конституції. Це питання наше, внутрішнього характеру, — наголосив Зеленський.

Також він підкреслив, що можливість поступок територіями варто обговорювати лише у тому разі, якщо це питання хтось офіційно порушить, однак цього, за словами, Зеленського, ніхто не пропонував. Президент також зауважив, що українська влада не має права відмовлятися від власних територій, тому наголосив, що Київ ніколи не буде цього робити.

На запитання про те, чи можливе проведення референдуму щодо приєднання частини українських земель до росії, Зеленський зазначив, що для цього потрібне бажання народу. Він також вважає, що це «не найкращий варіант, бо ми маємо справу з путіним, і для нього це буде перемога».

Разом з цим глава держави вважає, що не всі українські землі треба відвойовувати зброєю — на його думку, частину з них можна відвоювати дипломатичним шляхом, для чого і була створена «формула миру».

Нагадаємо, Технології ШІ на полі бою: Залужний зустрівся із віцепрезидентом компанії Palantir

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next