Президент Сербії заперечив тісні зв'язки з Путіним

Президент Сербії заперечив тісні зв'язки з Путіним

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що не підтримує тісні зв'язки з російським диктатором Володимиром Путіним, і запевнив, що його країна не є "троянським конем" РФ у Європі.

Про це він повідомив під час виступу на міжнародній конференції з безпеки Globsec Празі, передає Radio Free Europe.

За словами Вучича, він не зустрічався і не розмовляв з Путіним щонайменше два з половиною роки, з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року. Сербія не намагається "сидіти на двох стільцях" і продовжує свій шлях до вступу в Євросоюзу.

Ми на шляху до ЄС. Так, у нас традиційно дуже хороші зв’язки з Росією, і ми цього не приховуємо, і я цього не соромлюся. Так завжди було між сербами й росіянами, - наголосив сербський президент.

За його словами, хоча члени країн ЄС не погоджуються з позицією Сербії, яка, на відміну від більшості інших кандидатів на вступ, не ввела санкції проти Росії, "вони розуміють позицію Белграда". 

На його думку, ЄС має більше довіряти Сербії та її прагненню до євроспільноти. Найбільшою проблемою на шляху до ЄС він назвав не відносини Сербії з Росією чи Україною, а ситуацію частково визнаного Косова.

Нагадаємо, У Швейцарії пропонують переглянути нейтралітет через війну в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next