Іран прокоментував звинувачення у продажі безпілотників росії

Іран прокоментував звинувачення у продажі безпілотників росії

Міністр закордонних справ Ірану заявив, що Тегеран не залишиться осторонь, якщо з'ясується, що росія використовує у війні з Україною безпілотники іранського провадження. Про це інформує BBC.

Якщо буде доведено, що іранські безпілотники використовуються в Україні проти людей, ми не повинні виявляти байдужість, - цитують державні ЗМІ Ірану Хоссейну Амір-Абдоллахіану.

Міністр також вкотре наголосив, що Тегеран не постачав росії зброю чи техніку для використання у військових діях проти України.

При цьому, за його словами, співробітництво в галузі оборони між Москвою та Тегераном продовжиться.

Своєю чергою, представник іранського МЗС Нассер Канані відкинув звинувачення США в тому, що іранський військовий персонал знаходиться в Криму, де допомагає російській армії здійснювати удари по Україні за допомогою безпілотників.

За словами Президента України Володимира Зеленського, росія замовила в Ірані ще близько 2 тисячі безпілотників того ж типу, які застосовувалися для недавніх ударів по містах України.

Минулої п'ятниці Британія, Франція та Німеччина закликали ООН провести розслідування, щоб з'ясувати, чи справді росія використовує у війні з Україною безпілотники іранського виробництва, постачання яких було б порушенням резолюції Ради безпеки ООН.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next