Мелоні підтримала саміт Кримської платформи

Мелоні підтримала саміт Кримської платформи

Голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні заявила, що російська незаконна окупація Криму порушила всі міжнародні правила, і світ має боротись з наративом про «частину російської території».

Про це йдеться у відеозверненні до саміту Міжнародної кримської платформи, опублікованому на сайті італійського уряду.

У своїй заяві Мелоні наголосила, що «незаконна окупація Криму» Російською Федерацією залишається «дуже серйозним порушенням системи правил і принципів, загальновизнаних у Статуті ООН, які гарантують мирне співіснування між державами». Вона наголосила, що це – порушення територіальної цілісності суверенної держави, яке «зневажає права народів, що не бажають відмовлятися від своєї ідентичності, і залишається таким навіть через десять років».

Вважати Крим частиною російської території - це частина російської пропаганди, і ми повинні знати, як їй протистояти, попри те, що вона знаходить підтримку в деяких географічних картах, що поширюються навіть у західних ЗМІ, - заявила італійська прем’єрка.

Вона зауважила, що від початку повномасштабного вторгнення Крим став базою для «цілеспрямованих нападів Росії на цивільне населення та критичну інфраструктуру».

Але Росія не змогла зламати героїчний опір України, а наша згуртованість і єдність мети забезпечили Україні допомогу, необхідну їй для захисту власної свободи. Це – цінність, яку ми повинні плекати, якщо хочемо відновити мир у серці Європи, - наголосила Мелоні.

Вона звернулась, зокрема, до президента Володимира Зеленського, заявивши, що «ми і надалі будемо стояти на вашому боці». За її словами, Італія «робитиме це» і в якості країни, головуючої в G7, тому що «наша мета - покласти край цій війні і допомогти Україні на її шляху до майбутнього, заснованого на мирі, свободі і процвітанні».

Дивитися в майбутнє України також означає думати про її відновлення, що має бути підтримане у співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. В єдності наша сила, і український народ може і надалі розраховувати на нас, - додала Мелоні.

Нагадаємо, Зеленський: росіяни скоїли щонайменше 137 тисяч воєнних злочинів проти України та українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Loading...
Load next