У Німеччині анонсували €100 мільйонів «зимової» допомоги Україні

У Німеччині анонсували €100 мільйонів «зимової» допомоги Україні

Німеччина підтримає Україну додатковими 100 мільйонами євро зимової допомоги з огляду на продовження російських атак на її інфраструктуру.

Про це повідомила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на полях 5-ї конференції підтримки для Молдови в Кишиневі, передає Rheinische Post.

В Україні через зруйновану інфраструктуру недостатньо енергії, а отже електроенергії, води та тепла, Москва прагне зробити життя людей в Україні якомога жахливішим, - зазначила вона.

Підтримка України — це «також підтримка Молдови та європейської демократії в цілому», додала міністр.

Бербок заявила: "Лідер Росії Путін хотів знищити Молдову. «Він досяг протилежного. Зараз Молдова, як і Україна, є кандидатом на членство в ЄС. Тепер мова йде про подальшу стабілізацію країни…Найбільше занепокоєння місцевих жителів у тому, що якщо Україна впаде, наступною буде Молдова".

Очільниця німецького МЗС поспілкувався з президенткою Молдови Маєю Санду. В другій половині дня міністр планує відвідати центр стратегічної комунікації та боротьби з дезінформацією та пропагандою в Кишиневі. Як повідомили журналістам у Берліні, планується підписання двосторонньої угоди про співпрацю в кіберсфері.

Нагадаємо, Фон дер Ляєн представила новий склад Європейської комісії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
Loading...
Load next