Німеччина збільшить військову допомогу для України майже на €4 млрд

Німеччина збільшить військову допомогу для України майже на €4 млрд

Німеччина планує збільшити свої видатки на військову допомогу для України на 3,8 млрд євро упродовж 2024 року.

Про це повідомляє Reuters, покликаючись на власне джерело.

Раніше цю ж інформацію поширило німецьке видання Bild. Там зазначали, що міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив про додаткові кошти, і міністерка фінансів Крістіан Лінднер підтримала цю ініціативу. Остаточно виділення додаткових коштів німецький парламент має схвалити у червні.

Окрім цього, Пісторіус також попросив виділити 15 мільярдів євро на військову допомогу Україні в бюджеті Німеччини на 2025 рік.

Від початку року Німеччина виділила Україні 7,1 мільярда євро на підтримку Києва необхідним озброєнням та боєприпасами в цьому році. А втім, як зазначає Reuters, ці гроші вже майже повністю розподілені на різні проєкти.

Нагадаємо, СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи для "легалізації" за кордоном

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Loading...
Load next