Британія виділила Україні майже $4,5 мільярда на купівлю військового обладнання

Британія виділила Україні майже $4,5 мільярда на купівлю військового обладнання

Велика Британія виділила Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (майже $4,5 млрд) на закупівлю сучасного військового обладнання від британських виробників.

Про це повідомила пресслужба уряду Британії.

У повідомленні йдеться, що британська торгівельна місія у складі представників Міністерства оборони, Департаменту з питань бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS відвідала Україну для проведення зустрічей з українським урядом і представниками промисловості.

Цей крок був продовженням угоди, підписаної в липні, яка дозволить Україні витратити 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Підтримка України з боку Великої Британії є залізною. Поглиблюючи наші зв'язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власний промисловий потенціал, водночас посилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно, - заявив міністр у справах Збройних сил Британії Люк Поллард.

Міністерство оборони вже уклало контракти з кількома британськими компаніями, зокрема з Thales, які вироблятимуть зенітні ракети, та Sheffield Forgemasters - на виготовлення стволів артилерійських гармат.

В повідомленні зазначається, що майбутні замовлення перебувають на стадії підготовки і будуть фінансуватися Україною за рахунок власних резервів та 3,5 млрд фунтів стерлінгів експортного фінансування, наданих Великою Британією.

Нагадаємо, Байден заявив, що США підтримують право Ізраїлю на існування та захист

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України. Раніше дозвіл на добровільний виїзд своїх дипломатів дали США.
"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві "В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Loading...
Load next