Угорщина планує заблокувати €50 мільярдів кредиту з доходів від заморожених російських активів для України

Угорщина планує  заблокувати €50 мільярдів кредиту з доходів від заморожених російських активів для України

Угорщина планує заблокувати 50 мільярдів євро кредиту з доходів від заморожених російських активів для України, щоб у разі переобрання Дональда Трампа на посаду президента США той зміг відмовитися від надання цього кредиту.

Про це повідомляє Politico.

Це великий політичний подарунок від Орбана «своєму найкращому другу». Блокування кредиту до виборів у США допомогли б Трампу в разі перемоги «викрутитися з 50-мільярдного кредиту» і запевнити своїх виборців, що він не фінансуватиме Україну, ‒ зазначають у виданні.

Politico пояснює, що зараз Вашингтон наполягає на тому, щоб ЄС продовжив санкції проти росії щодо заморожених активів щонайменше на 36 місяців. Нині санкції ЄС поновлюють кожні шість місяців — а це збільшує ймовірність, що будь-яка одна держава блоку може перешкодити продовженню і зруйнувати проєкт.

Якщо Брюссель і Вашингтон спільно гарантують частину кредиту у 35 мільярдів євро, переобраний Трамп буде пов'язаний з його обслуговуванням на довгі роки.

Проте Угорщина вже заявила, що не погодиться на ключовий пункт умов цього кредиту щодо 36 місяців до завершення виборів у США. Тобто тепер Трамп не матиме зобов'язань щодо цього кредиту, якщо його переоберуть.

Якщо ми не розв'яжемо це питання, це коштуватиме ЄС, включно з Угорщиною, більше грошей, — сказав європейський дипломат, який говорив анонімно.

Ззаначають, що Орбана це невелика ціна, адже він отримає «таку необхідну добру волю» від Трампа.

Нагадаємо, Україна може допомогти Франції створити центр підготовки операторів дронів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
Суд арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна сім’ї Медведчуків (відео) Суд арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна сім’ї Медведчуків (відео)
Серед арештованого: 26 автомобілів, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторна яхта.
Loading...
Load next