Як львівські школярі здавали ЗНО з математики?

Як львівські школярі здавали ЗНО з математики?
У руках не лише документи, перепустки і чорні ручки, а й маски – біля пунктів тестування нині ажіотаж. В Україні стартувала цьогорічна сесія ЗНО, перший тест – математика.

У руках не лише документи, перепустки і чорні ручки, а й маски – біля пунктів тестування нині ажіотаж. В Україні стартувала цьогорічна сесія ЗНО, перший тест – математика. До навчальних закладів школярів пускають по одному, на вході – обов’язковий температурний скринінг. Тим, у кого температура буде вищою за 37. 2 рекомендуватимуть прийти на додаткову сесію.

Мирослава Лефменко, помічниця відповідального за пункт тестування наголошує: «Їх чекають абсолютно чисті, готові, оброблені аудиторії, а так діти спокійні, знають, все вивчили, що в них має бути, як в них має бути».

Абітурієнти зазначають: хвилювання уже немає. Нервувати змушувало хіба постійне перенесення тестування.

«Я щаслива, що ЗНО нарешті вже сьогодні, бо ці перенесення додавали більше стресу. Це дійсно єдиний екзамен, який дозволяє по-чесному вступити всім у вищі навчальні заклади, тому я щаслива, що ЗНО є і його не відмінили», - Анастасія Венчковська, абітурієнтка.

Абітурієнтка Оксана Книшоїд додає: «Я би здала ЗНО раніше, тому що це дуже виснажує таке хвилювання довге і довге очікування».

Через карантин і підготовка до фінального оцінювання знань відбувалася дистанційно.

«Я готувалась з репетитором, ходила на додаткові до них, але як тільки розпочався карантин ми перейшли на дистанційне навчання, все було добре, готувалися
готувалися, переживали, але впевненні в своїх знаннях  і іншим радимо не хвилюватися, все буде добре», - Соломія Сіухіна, абітурієнтка.

Підтримати випускників прийшли і батьки.

«Більше хвилююся, щоб здорова дитина була після здачі цих ЗНО, а так не хвилююся, впевнена в своїй дитині», - Зоряна Лавро, мати абітурієнта.

Вже у самих класах у дітей було три години, щоб виконати завдання різної форми: обрати правильні відповіді, встановити відповідності або ж описати розв’язання задачі. Результати своєї роботи вони дізнаються до 17 липня. Разом з тим, перевірити свої знання з цього предмету на Львівщині не прийшло майже 20% зареєстрованих.


Директорка львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк зазначає:
«5 учасників з Волинської області не допустили в пункт тестування через підвищену температуру, на Львівщині і Рівненщині таких немає. Це означає, що такі учасники повинні взяти довідку у лікаря і на додаткову сесію записатися протягом 5 днів».

Нагадаємо, що майже дві тисячі вчителів, яких планували залучити до проведення цього тестування спершу зобов’язали здати ІФА-тест. Через виявлений коронавірус 32-є з них не допустили до незалежного оцінювання.

Опісля математики, 30 червня  майбутні вступники складатимуть українську мову та літературу. Триватиме основна сесія тестування до 17 липня.

З 24 липня до 10 серпня відбуватиметься додаткова сесія, участь у  якій зможуть брати ті, хто пропустив тестування, бо мав для того поважні причини, а також ті, кому завадила негода дібратися до свого пункту здачі ЗНО. Але для цього до 1 липня потрібно подати заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти.

https://www.youtube.com/watch?v=vd5KosdUfkQ

Авторка: Валерія Паненко

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку  (відео) Фільм "Віденська кава": у культурній столиці України в одній з львівських кав’ярень знімають нову кінострічку (відео)
Йосип Сталін, Адольф Гітлер та Зигмунд Фройд – у центрі Львова. Культурна столиця продовжує бути осередком для нових кінострічок. Інтелектуальну комедію "Віденська кава" за мотивами п’єси Дмитра Корчинського знімають в одній з міських кав’ярень. У стрічці гратимуть актори трупи, які понад два роки демонстрували «Віденську каву» на театральних сценах.
Скандальний ролик від Киви: нардеп записав привітання для Путіна (відео) Скандальний ролик від Киви: нардеп записав привітання для Путіна (відео)
На тлі українських прапорів Кива записав привітання з 69-річчям президенту країни-агресора Путіну, назвавши його "великим правителем".
Loading...
Load next