Людям, які постраждали через повені на Заході, держава виплатить компенсацію

Людям, які постраждали через повені на Заході, держава виплатить компенсацію
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в Верховній Раді.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду в Верховній Раді. А також планується підготувати програму відновлення регіонів.

Зазначається, що сім’ї під час повені отримають фінансову допомогу розміром 200 тисяч гривень.

Що стосується тих, кому негода повністю зруйнувала дім, то вони отримують 300 тисяч на сім’ю, на капітальний ремонт виділяють по 50 тисяч гривень. А на відшкодування втрат пошкоджених домівок 20 тисяч гривень.

Івано-Франківській обласній державній адміністрації виділили 480 мільйонів гривень, Закарпатській та Чернівецькій - по 30, Львівській -10.

Щодо відновлення регіону загалом, то на відновлення дамб та зруйнованої інфраструктури держава виділила 122 млн гривень.

Прем'єр пояснив, що Тернопільській ОДА грошей не дали, оскільки, коли уряд виділяв перший транш допомоги, у Тернопільській області ще не було повені

Прем'єр пояснив, що Тернопільській ОДА грошей не дали, оскільки, коли уряд виділяв перший транш допомоги, у Тернопільській області ще не було повені. Шмигаль пообіцяв, що гроші регіону виділять якнайшвидше.

Між іншим, на Заході було підтоплено 14 471 будинок. Дані із Закарпатської області не враховуються. Прем'єр додав, що цьогорічна повінь у західних областях перевершує за масштабами паводки 2008 року.

Нагадаємо, в офісі Президента України подякували 5 країнам-партнерам за допомогу після паводків. За словами прессекретарки Президента України Юлії Мендель вдячність скерували США, Угорщині, Ізраїлю, Молдові та Швеції.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Loading...
Load next