За водіння у нетверезому стані не буде кримінальної відповідальності

За водіння у нетверезому стані не буде кримінальної відповідальності
Покарання скасовано Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який скасовує ув'язнення за керування автівкою у нетверезому стані.

Покарання скасовано 

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який скасовує ув'язнення за керування автівкою у нетверезому стані. Згідно з цим законом, порушення прирівнюється до кримінального правопорушення, проступку та нетяжкого злочину.

Варто зазначити, що з 1 липня 2018 року діяв закон згідно з яким за водіння у нетверезому стані порушника могли притягнути до кримінальної відповідальності. 

Закон №2617-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» доповнює Кримінальний кодекс статтею, яка посилює відповідальність за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також за передання керування транспортним засобом особі, що перебуває в такому стані.

Як пояснюють, це пов'язано з "певними змінами" законодавства та законодавчими колізіями.

Нагадаємо, що у Києві з’явилася нова дорожня розмітка “для любителів штрафів”. Зробили її з метою боротьби з водіями, які паркуються в недозволених місцях.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Loading...
Load next