У Львові запрацює новий дитячий клуб на Науковій, де є унікальна траса для автомоделювання

У Львові запрацює новий дитячий клуб на Науковій, де є унікальна траса для автомоделювання
Клуб вже повністю готовий до перших маленьких відвідувачів, але у зв’язку з карантином офіційне відкриття відклали на 15 вересня.

Клуб вже повністю готовий до перших маленьких відвідувачів, але у зв’язку з карантином офіційне відкриття відклали на 15 вересня.  Проте сьогодні нам вже показали особливості цього майданчика для розвитку малечі. Зокрема, великий трек для саморобних електричних болідів, який припав до душі юному відвідувачу.  

«Зайшли сюди, побачили авто-трек, а моя дитина це дуже любить, йому це подобається. І так вийшло бачите, що не хоче відходити. Це є дуже добре, що придумали для дітей, для їх розвитку, вони будуть розвиватися в цьому проекті краще. Це є дуже добре.», - розповідає Оксана Макар, львів’янка.

Цей дитячий клуб, на відміну від інших у Львові, має більш науковий нахил. Але проводити заняття тут планують у розважальній формі, щоб насамперед зацікавити дітей самостійно здобувати нові знання.  

«Вони будуть тут тестувати перші новинки і розробки. Тому що тут буде можливість для малих дітей віком від 5-ти до 12-ти років працювати з новинками, ми будемо приносити сюди готові прилади та конструктори вони будуть усе це розбирати, паяти, складати і запускати.», - каже Андрій Шевців, радник міського голови.

Зокрема, ця траса для автомоделювання немає аналогів у Західній Україні. Машинки рухаються за допомогою спеціального пульта та електричного моторчика. А живлення боліду подається з поверхні траси. Експерти наголошують, що у такий спосіб дитина зможе розвити навички креслення та роботи з різними інструментами.

«Це доросла модель, але діти зазвичай працюють з текстолітом. Беруть лобзик і випилюють раму по кресленню. Потім це все інструментами підганяють, а також паяють. Задня частина металева, вона продається розібрана, але її усі збирають. Це дуже-дуже корисне заняття, яке мені дало масу знань.», - зазначив Юхим Щербина, експерт з авто моделювання.

Малеча матиме змогу самостійно зібрати свою індивідуальну машинку.

«Це є і приємне проведення вільного часу. І разом з тим, це розвиває технічні навички в дитини. Тому, що в нас останнім часом чомусь гуртків технічного спрямування досить мало.», - розповів Роман Кладько, директор УДЮМК Франківського району.

Також по цій, здавалося б, дитячій грі у перегони на машинках щорічно проводять міжнародні змагання. Перемагає той, хто за певний час наїздить більше за усіх кіл на подібній трасі. Також у клубі незабаром облаштують простір для вивчення астрономії, робототехніки та іншого.

«Окрім того, що вони можуть сюди приходити і займатися в безкоштовних гуртках, безкоштовних секціях, де вони знову ж таки зможуть проводити дозвілля з такими ж дітьми, як і вони. Вони можуть бути учасниками таких гуртків, як: англійська мова, хімія, фізика. Та певні уроки, які в них є у позашкільній програмі.», - додає Олександр Николяк, начальник управління молодіжної політики львівської міськради.

Загалом у Львові є 40 подібних клубів, до яких ходять близько 4 тисячі дітей. На облаштування цього навчального майданчика витратили понад 2 мільйони гривень. Ремонтні роботи тривають ще у дитячих клубах на вулицях Пекарській та Карманського. Загалом на облаштування цих установ цьогоріч передбачено понад 3,5 мільйони гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=tsjlxx9mwqY

Автор: Давид Берішвілі

Читайте також
Не сподобався спів під час тихої години: у дитсадку Одеси хлопчик поскаржився на побиття (відео) Не сподобався спів під час тихої години: у дитсадку Одеси хлопчик поскаржився на побиття (відео)
Про випадок стало відомо вже на другий день після початку нового навчального року. Адміністрація закладу педагога прикриває.
"Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото) "Нідерланди з Україною": у Гаазі провели акцію проти агресії РФ (фото)
Загалом участь в акції взяло близько 120 осіб.
У Львові інспектують, як освітні заклади прийматимуть учнів у новому навчальному році
Перевірка готовності до нового навчального року.У цьому навчальному закладі працюватимуть 2 входи для оперативного приймання учнів та перевірки їхньої температури.
Loading...
Load next