Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону про декларування зброї

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону про декларування зброї

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону «Про внесення змін до Закону «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування і поводження з вогнепальною зброєю».

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєктом, серед іншого, пропонується визначити вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, що підлягають/не підлягають декларуванню, а також заборонити передачу цивільними особами вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, отриманої або задекларованої, іншим особам, крім передачі органам Національної поліції України, - зазначив він.

Законопроєкт також передбачає заборону цивільним особам носити, зберігати, перевозити, застосовувати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, відомості про які відсутні у реєстрах і базах даних Міністерства внутрішніх справ, чи які не задекларовані в органах Нацполіції, на території, де не ведуться активні бойові дії тощо.

Нагадаємо, Нардеп Арістов склав з себе депутатські повноваження через відпочинок на Мальдівах

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україну прибув перший вантаж безпекової допомоги від США (фото) В Україну прибув перший вантаж безпекової допомоги від США (фото)
Про цю допомогу було домовлено під час робочого візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтону. Це лише частина допомоги, яка включає $250 млн по лінії Пентагону і ще додатково $60 млн по лінії Державного департаменту.
Loading...
Load next