Хакери зламали акаунти Маска, Обами та Гейтса у Twitter

Хакери зламали акаунти Маска, Обами та Гейтса у Twitter
Мільярдери попросили у своїх підписників позичити грошей.

Мільярдери попросили у своїх підписників позичити грошей. Натомість, з часом позика повернеться їм у подвійному розмірі.

Твіттер-акаунти багатьох відомих людей в середу ввечері, 15 липня піддалися масштабному злому. Невідомі зловмисники розмістили в них однотипні повідомлення з пропозицією заробити біткоїни.

У публікаціях зазначалось, що відправникам повернуть кошти в подвійному розмірі.

Такі повідомлення з'явилися на сторінках засновника компанії SpaceX Ілона Маска, співзасновника концерну Microsoft Білла Гейтса, експрезидента США Барака Обами, репера Каньє Веста, кандидата в президента Америки від Демократичної партії Джо Байдена, прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і багатьох інших відомих людей.

А також в офіційних акаунтах компаній Apple і Uber.

"Все біткоїни, відправлені на адресу нижче, повернуться в подвійному розмірі. Якщо ви відправите 1000 доларів, я поверну 2000 доларів. Роблю це тільки протягом 30 хвилин", - наголошувалось в публікації бізнесмена і засновника корпорації Майкрософт Білла Гейтса.

Повідомлення було закріплено і провисіло в самому верху стрічки протягом декількох хвилин, після чого було видалено.

Користувачі в коментарях жартували та відзначали, що написане, швидше за все, - фейк. Проте, за декілька хвилин існування публікації, на вказаний онлайн-рахунок було перераховано понад 100 тисяч доларів.

Наразі компанія Twitter оголосила, що їм відомо про "інциденти, що трапились із акаунтами" в соцмережі.

"Ми проводимо розслідування і вживаємо заходів, щоб це виправити. Про оновлення повідомимо всім найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що для незрячих людей створили мобільний додаток. Корпорація Microsoft випустила мобільний додаток для сліпих Seeing AI. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Суперкубок України: "Шахтар" всуху переміг "Динамо" (відео) Суперкубок України: "Шахтар" всуху переміг "Динамо" (відео)
Донецький Шахтар здобув перший трофей з Роберто де Дзербі. 22 вересня "гірники" розгромили київське Динамо у матчі за Суперкубок України.
Loading...
Load next