Львівські дошкільнята повернулися до дитсадків

Львівські дошкільнята повернулися до дитсадків
Температурний скринінг, перевірка здоров’я та самопочуття дитини, чистий змінний одяг і жодних додаткових іграшок – у такий спосіб після впровадження карантину львівських дошкільнят вперше приймали

Температурний скринінг, перевірка здоров’я та самопочуття дитини, чистий змінний одяг і жодних додаткових іграшок – у такий спосіб після впровадження карантину львівських дошкільнят вперше приймали дитячі садки. Батькам лише залишилося підписати згоду щодо дотримання усіх правил. Та навіть такі численні «але» не можуть не тішити матусь. Вони готові дотримуватися усіх правил та норм.

За 4 місяці карантину навіть малеча скучила за дитячим садком та поспішала до своїх дитсадків із великим бажанням.

Керівниця одного із львівських дошкільного закладів зізнається, що увесь колектив очікував повернення малечі. Готувалися, прослуховували вебінари та семінари. І от нині мали нагоду застосувати усі теоретичні навички на практиці.

 «Для того, щоб прийняти сьогодні дітей кожен вихователь батькам в групу у Viber скинули протоколи для працівників, щоб вони бачили і наші, що ми маємо робити. І протоколи для них, і згоду», - пояснює Ольга Чудовська, директорка дошкільного закладу №187.

Відтак, кожен із батьків повинен за день попередити вихователя про те, що ви повертаєтеся до відвідування дитсадка. І така система працюватиме й надалі, запевняє жінка. Адже від кількості дітей залежить і кількість засобів захисту чи ж навіть порцій харчування. Перебування діток у приміщення садка мінімізують, натомість більше часу вони проводитимуть на свіжому повітрі.

Ольга Чудовська розповідає: «Зараз канікулярний період, тож вихователями продумано освітній процес і проводитимуться заняття ті, які можуть проводитися на свіжому повітрі. Тобто фізкультура, художня література, можливо, малювання де вони можуть малювати крейдою на асфальті».

У самих групах за правилами, немає жодного покриття із ворсом, а також м’яких іграшок. Лише пластмасові, які регулярно дезінфікують. Відмовитися довелося і від звичних рушничків, натомість одноразові, паперові. А на кожному вході - антисептик. Відтак, працюватимуть садки з ранку і до 18 години. Та от  рідним, які забиратимуть малечу слід попередити виховательку, і та виведе дитину на двір і передасть, так би мовити, із рук у руки.

«Ми будемо контролювати ситуацію, як виконуються усі правила і яка необхідна буде іще кількість дезінфекторів, антисептиків чи засобів індивідуального захисту. І відповідно будемо купувати за кошти міського бюджету. Щодо готовності, то були створені робочі групи. Ми двічі перевіряли готовність закладів дошкільної освіти до початку роботи», - каже начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

У міському управлінні освіти кажуть, що у перший день роботи дитсадки Львова відвідали 1100 дітей.

Зоряна Довганик пояснює: «Це є приблизно 5 % від загальної кількості дітей. Звичайно, що з понеділка ситуація зміниться, більше дітей піде в садочок. Керівники закладів дошкільної освіти вже провели опитування і мають інформацію, що приблизно 30-40% дітей вже буде присутніми у понеділок. Звичайно, що впродовж тижня кількість дітей може зростати».

Батьків закликають пам’ятати, що за наявності будь-яких симптомів малечу не варто приводити до садочка. Якщо ж стан здоров’я дитини різко зміниться уже в закладі освіти, її ізолюють від інших та повідомлять рідним.

Авторка: Марічка Драбич

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next