Квартира багатодітної сім'ї у Львові: грибок на стінах у подарунок

Квартира багатодітної сім'ї у Львові: грибок на стінах у подарунок
У помешканні, де проживає багатодітна сім’я, постійно відчувається сирість і пліснява.Анжеліка Глущак виховує 10 дітей і вже понад 4 роки проживає у квартирі на вулиці Володимира Великого, яку сім’ї

У помешканні, де проживає багатодітна сім’я, постійно відчувається сирість і пліснява.

Анжеліка Глущак виховує 10 дітей і вже понад 4 роки проживає у квартирі на вулиці Володимира Великого, яку сім’ї видало місто. Жінка розповідає, що проводила тут косметичні ремонти та інші роботи за сприяння благодійників, але ситуація з пліснявою та вологістю кращою не стала. І додає: уся справа у підвалі, де постійно мокро. Мовляв, саме звідти до квартири затягує сирістю. Тому одну кімнату, яка раніше була дитячою, зараз використовують, як комору. По стіні пішов грибок, розповідає жінка, і діти почали часто хворіти. 

Багатодітна мати каже: "Малий майже кожного місяця перебуває в лікарні через алергічну реакцію. Взимку, як тільки він народився, то відразу почав хворіти, бо тут холодно. Цього сезону ще більше видно той грибок, бо стіни мокрі".

Все тому, що підлога бетонна, зверху поклали ламінат, який через вологу вже здувся, а під ними зразу підвал. Таке планування пояснюють тим, що раніше це було нежитлове приміщення. Вона отримала цю квартиру від міста як соціальну допомогу. Їй видали ордер на житло. І фактично, за словами юриста, вважається, що це помешкання надане лише на користування.

Юрист Андрій Гулей пояснив, оскільки сім’я проживала в школі інтернаті, а до того в 1-кімнатній квартирі, саме це житло надали для покращення умов. На цей момент, сім’я продовжує знаходитись на квартирній черзі.

Але й цей процес передачі відбувся не без проблем.

"Не додали 2 ключі, переплутані документи. Ну, це №325 квартира по ордеру, а по технічному паспорту №235. Тобто, ми навіть не маємо можливості прописати дітей", - зазначає Анжеліка Глущак.

Також додає, що раніше місцеві депутати та посадовці обіцяли їй допомогти у вирішенні цих проблема, але цього поки не сталося. Повертаючись до нагальних проблем із вологістю, то у ЛКП «Південне», яке опікується багатоповерхівкою на вулиці Володимира Великого, 63 нам розповіли, що результати перевірок показали, що головна проблема не в підвалі.  

Головний інженер ЛКП «Південне» Андрій Федорович запевнив: "З санвузла квартири №325 проникає вода через перекриття у підвальне приміщення з квартирної розводки. Усі стояки інженерних мереж з холодного та гарячого водопостачання та системи водовідведення працюють справно".

Це означає, що ЛКП не несе відповідальності за ремонтні роботи цього санвузла, бо він на утриманні мешканців квартири. Однак жінка не може собі зараз дозволити роботи з заміни труб. І тому вона сподівається, що міська влада таки допоможе їй розв'язати цю проблему.

https://www.youtube.com/watch?v=lv8sJYpzt_0&t=6s

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next