У підземеллях колишнього Домініканського монастиря демонструють відеоінсталяцію «Внутрішні землі»

У підземеллях колишнього Домініканського монастиря демонструють відеоінсталяцію «Внутрішні землі»
Інсталяцію створив режисер Олександр Дірдовський.

Інсталяцію створив режисер Олександр Дірдовський. Протягом 18 хвилин можна побачити українську скульптуру та пластику від Трипілля до Бароко.

Цю інсталяцію створив український режисер та відеохудожник Олександр Дірдовський. Протягом 18 хвилин можна побачити українську скульптуру та пластику від Трипілля аж до Бароко. Стіни підземелля тут перетворили в умовне полотно, на якому розповідають історію візуальними образами.

Директор Львівського музею історії релігії Орест Малець розповів: "Це є кераміка трипільської культури, а саме різні кам’яні баби – половецькі та скіфські скульптури, які були поширені у степах. На екрані з’являється вже і християнська символіка. Тобто це є такий суцільний ряд нашої культурної історії".

Кілька років тому музей історії релігії розпочав реекспозицію. У одній частині підземелля представили нову виставку під назвою «Давні вірування та археологія», а ця відеоінсталяція стала прологом до неї.

Відвідувач та директор музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Михайло Кобрин зазначив: "Я подібний досвід бачив в Європейських музеях, коли ми мандрували, вивчали музейний досвід. Я дуже тішуся, що він переходить до нас якісно. Бо, коли ти перебуваєш там, то занурюєшся в певну атмосферу і бачиш, як ці вірування людей трансформувалися". 

У стінах підземелля багато туристів. Зазначають, що пройти повз нього важко, а нова інсталяція наче переносить у давні часи.

"Інсталяція дуже цікава. Там навіть хочеться медитувати. Зробили дуже ефектні картинки та відео. Але було б ще цікавіше, якби там був якийсь тест, або ж факти з історії", - додала відвідувачка Оксана.

Додамо, що підземелля Львівського музею історії відчинене щодня. Переглянути експозицію та познайомитися з іншими матеріальними пам’ятками можна з 10 до 17:00.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Відсьогодні люди старші 60 років можуть оплатити комунальні послуги з коштів єПідтримки Відсьогодні люди старші 60 років можуть оплатити комунальні послуги з коштів єПідтримки
Тисячу гривень, яку щеплені проти коронавірусу українці отримують за програмою "єПідтримка", можна буде витрачати на оплату комунальних послуг.
У Польщі скасовують безоплатний проїзд у поїздах для українських біженців У Польщі скасовують безоплатний проїзд у поїздах для українських біженців
Тепер українці їздитимуть на загальних умовах.
Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате Українець Горуна став бронзовим призером Олімпійських Ігор з карате
Українець не пройшов у "золотий" фінал, проте здобув "бронзу". У півфіналі він програв одиному із найтитулованіших каратистів світу італійцеві Луїджі Бузі.
Loading...
Load next