Яким буде навчальний процес в умовах карантину на Львівщині?

Яким буде навчальний процес в умовах карантину на Львівщині?
Знову до школи. Через тиждень розпочнеться новий найособливіший навчальний рік. Вчителі повернуться до повноцінної роботи, а учні зможуть традиційно відвідувати уроки.

Знову до школи. Через тиждень розпочнеться новий найособливіший навчальний рік. Вчителі повернуться до повноцінної роботи, а учні зможуть традиційно відвідувати уроки. Батьки таким рішенням влади задоволені, адже вважають, що дистанційне навчання не дозволило б дітям здобути високий рівень знань.

Мати школяра Леся Луцан каже: "Я вважаю, що все-таки треба починати навчальний процес. Нехай діти ходять до школи й навчаються - це важливо".

Також інша мама Мар’яна Курбан зазначає: "Я сама медик і я розумію ризики, з якими зіштовхнеться моя і загалом кожна дитина. Кожні батьки переживають за своїх малих, але ми розуміємо, що дистанційне навчання не є настільки якісним і ефективним". 

Та все ж, щоб учні були в безпеці під час пандемії, підхід до навчального процесу дещо змінять.

А от директор ліцею №18 Львівської міськради Олег Мохнацький стверджує: "Усі вчителі будуть вимірювати температуру, мати маски, в яких школярі також мають бути на перерві у коридорі, в класі їх можна буде знімати. Це діти, їм не скажеш, що намалював лінію, по якій треба тримати дистанцію 1,5 метра один від одного".

Та дотримання дистанції – не єдина проблема, з якою цьогоріч зіштовхнуться у школах.

"Ключовим є те, чи вчителі пройшли всі вебінари для того, як проводити уроки в умовах карантину, якщо це буде змішана форма? Чи діти готові, і, чи всі мають вдома технічні засоби – це комп’ютери, планшети та інтернет? Для першачків вимагають медичні довідки, а для дітей інших класів медогляд вже непотрібний, його скасовувати та не вимагають. Що найцікавіше, для вчителів улітку цього року його теж не треба проходити", - пояснює Очільниця Львівського міського осередку ВО «Батьківщина».

Найменш захищеними під час навчання в умовах пандемії будуть вчителі. Саме вони контактуватимуть з найбільшою кількістю людей. Відтак влада має подбати про них і у випадку захворювання компенсувати дороговартісне лікування, – зазначає Наталія Тимчій.

Окрім цього, вона додає: "Ми, як організація, виступаємо за те, що міська рада має вже найближчим часом прийняти рішення, згідно з яким наші львівські вчителі шкіл і педагоги дошкільних закладів мають бути застраховані на можливість захворювання коронавірусом. Якщо якийсь працівник школи чи дитсадку захворіє, то міська рада має подбати про таку особу і заплатити певну суму коштів на її лікування".

Нагадаємо, що у березні цього року школи Львова закрили на карантин і учні повністю перейшли на дистанційне навчання. Наразі Львів перебуває у так званій «помаранчевій зоні» карантину, що дозволяє відновити традиційну форму. Однак, якщо кількість захворювань не буде йти на спад і місто віднесуть до червоної зони, школярі будуть змушені повернутися до віддаленого навчання.  

https://www.youtube.com/watch?v=pC4AkZnZTiU

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Евакуації з Афганістану очікують 230 громадян України і членів їх сімей (відео) Евакуації з Афганістану очікують 230 громадян України і членів їх сімей (відео)
Всього Україна вже евакуювала з країни 250 своїх громадян, ще 20 осіб вивезли літаки інших держав.
Loading...
Load next