Україна за минулий рік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів

Україна за минулий рік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів

Україна торік провела верифікацію міжнародних маршрутів із шістьма країнами та відкрила понад 400 нових маршрутів для пасажирських автоперевезень.

Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає пресслужба Мінвідновлення.

Він зазначив, що міністерство вже розробило Реєстр міжнародних маршрутів та онлайн-кабінет перевізника для відкриття та змін маршрутів. 

За словами Деркача, у 2023 році Мінвідновлення масштабувало цифрову послугу єЧерга на 16 пунктів пропуску. 

Щодо автомобільних пунктів пропуску, то була сформована Стратегія розбудови прикордонної інфраструктури до 2030 року та забезпечена передача від Державної митної служби до Агентства відновлення 23 пунктів пропуску. Також було погоджено створення «Зеленого коридору» між «Рені – Джюрджюлешти – Галац» та розпочато ремонт пункту пропуску «Рені» для запуску спільного контролю, - розповів Деркач.

Посадовець додав, що у 2024 році міністерство планує: запустити спільний контроль на кордоні з Польщею та Румунією; провести модернізацію пунктів пропуску; розширити проєкт єЧерга на всі транспортні засоби, а також реалізувати реформу міжнародних пасажирських перевезень та розпочати зміни системи внутрішніх перевезень. 

Нагадаємо, "Укрзалізниця" вийшла на довоєнні показники пасажироперевезень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео) Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.
Loading...
Load next