Велофрістайлери з усієї України з'їхалися до Львова

Велофрістайлери з усієї України з'їхалися до Львова
У Горіховому гаю відбувався всеукраїнський фестиваль Вest trick freestyle jam. Організатор фестивалю Юрій Староста розказав: "Ми проводимо такий захід щороку, але в таких масштабах і з такою підтрим

У Горіховому гаю відбувався всеукраїнський фестиваль Вest trick freestyle jam. 

Організатор фестивалю Юрій Староста розказав: "Ми проводимо такий захід щороку, але в таких масштабах і з такою підтримкою - це вперше. Тут в нас є 2 категорії: аматори та професіонали. Люди приїхали з усієї України".

Спробувати свої сили в аматорах відважились 18 хлопців. У кожного є 6 спроб, щоб показати на що він здатен. З них зарахують 3 найкращі.

"Я так катаюся 2 місяці, але подумав, що мало де змагався і дуже хотів просто взяти участь. Вийшло!" - сказав райдер Андрій Качмар.

Оцінюють не лише якість виконання трюку, а й приземлення. З ним часто бувають проблеми.

Тому райдер Віталій Макуц зазначив, що на початку йому було дуже страшно, проте згодом хлопець розкачався і почав робити трюки.

Тричі підряд Віталій не міг вдало приземлитися.Та врешті зібрався з силами.

"Хотів зробити бекфліп піксап - заднє сальто із повернутим рулем. Він мені вдався з третьої спроби", - пояснив він.

Професіоналів було вдвічі менше від аматорів. Вони змагались на складніших дьортах.

А от райдер Павло Ковальчук додав: "Я тут весь час катаюся та підтримую цей парк в спортивному стані. Я тим живу, тому був один з перших, хто б мав би тут взяти участь".

"Я завжди приїжджаю підтримати райдерів. І цей фестиваль був би не таким, якби мене тут не було. Що більше народу приїжджає, то цікавіше", - запевнив учасник Артем Єфімчук.

Артем та Павло вже встигли позмагатись на європейських змаганнях, мають з чим порівнювати та намагаються зробити такі ж умови для катання і в Україні.

"У Львові, Хмельницькому та Києві цей спорт більш розвинений. У менших містах його майже немає.Проте, у Європі кращі умови для катання, тому й рівень вищий", - зазначив другий.

"В Хмельницькому я будую трампліни. В нас різні фігури. Такі як в Америці чи Канаді", пояснив Артем.

Називати трюки, які виконували професіонали - буде зайвим. Ви однаково їх не запам'ятаєте - достатньо просто це побачити.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next