У Львові в Центр екстреної допомоги доставили 12 нових «швидких»

У Львові в Центр екстреної допомоги доставили 12 нових «швидких»
Оновлення старих автомобілів. Центру екстреної медичної допомоги закупили 12 нових «швидких» класу «В» на суму більш ніж 20 мільйонів гривень."Така необхідність є критичною.

Оновлення старих автомобілів. Центру екстреної медичної допомоги закупили 12 нових «швидких» класу «В» на суму більш ніж 20 мільйонів гривень.

"Така необхідність є критичною. Нам потрібно оновлювати автопарк автомобілів екстреної медичної допомоги, адже чим більше їх буде, тим менше навантаження буде в загальному на службу і довше будуть служити ті автомобілі", - зазначив в.о. генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Автівки укомплектовані усім необхідним, зокрема дефібриляторами, електрокардіографами та обладнанням для кисневої підтримки.

Більшість автомобілів підуть на заміну наявних, які часто ламаються та виходять з рейсу. Частина швидких призначена для збільшення кількості бригад на території міста.

"На сьогодні половина з цих авто залишиться на базі міста Львова, 4 підуть на станцію 103 міста Львів, а 2 автомобілі підуть на медицину катастроф. Це є ті підрозділи, які найбільше обслуговують пацієнтів з COVID-19 по області. Решта піде на пункти базування в нас по районах", - додав він.

За словами Максима Козицького, голови Львівської ОДА, це Борислав, Стрий, Новояворівськ, Буськ, дві машини на Турку.

"В екстреній медичній допомозі на сьогодні є в загальному близько 200 автомобілів, але з них понад 100 автомобілів не витримують ніякої критики по кілометражу, який вони пройшли і по року випуску", - заявив він.

Та попри брак автомобілів, в Центрі екстреної медицини є нестача і працівників, найбільше у Львові.

"За цей рік прийде на установу близько 200 мільйонів гривень", - повідомив Максим Козицький.

Зазначимо, що раніше у МОЗ повідомляли, що планують підвищити заробітну плату для водіїв швидких до 12 тисяч гривень, диспетчерам до 13 тисяч гривень, фельдшерам до 16 і лікарям до більш ніж 20 тисяч гривень.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next