У Львові створять новий футбольний клуб «Карпати»

У Львові створять новий футбольний клуб «Карпати»
Команда збирається почати все з нуля і вже зібрали 18 гравців.

Команда збирається почати все з нуля і вже зібрали 18 гравців. Вона виступатиме в аматорському чемпіонаті України.

"Потім кубок, а після нового року буде команда, перед якою стоятиме завдання виграти Другу лігу відразу. А потім Першу", - зазначив генеральний директор ФК «Карпати» Степан Юрчишин.

"Ми зараз робимо усі кроки, щоб заявитись у Другу лігу. Тому під неї будемо набирати серйозну команду, де будуть досвідчені гравці та перспективна молодь, які пройшли Прем'єр-лігу і Першу лігу", - пояснив головний тренер і спортивний директор Андрій Тлумак.

Головний інвестор команди зараз – це підприємство «Західний Буг». Яке внесло 1 мільйон гривень у статутний капітал.

"В нас ідея створити клуб західного типу, щоб він не належав одному підприємцю чи людині й поступово зліз з одних плечей, розсіявся між львів’янами та підприємцями. Відповідно, це виглядало б ФК, який має акціонерів, наглядову раду, дирекцію. Ми зараз вирішили це почати й саме в тому напрямку будемо йти", - заявив співзасновник ПП «Західний Буг», генеральний директор  ТОВ «Радехівський цукор» Віталій Сікорський.

З назвою команди ще працюватимуть юристи. Адже у Львові вже є футбольний клуб «Карпати», який грає у Другій лізі. Варіантів назви не розголошують, але головне слово – «Карпати» обов’язково в ній залишиться.

"Ми вважаємо, що у Львові мають бути одні Карпати й абсолютно не проти, щоби ті, що належать Коломойському і Смалійчуку-Димінському, функціонували - вони отримають нове відродження", - додав Віталій Сікорський.

Створення нової команди підтримали колишні капітани й тренери львівських «Карпат».

Офіційна дата першого матчу в аматорській лізі поки не відома. За інформацією спорт. Та команда має стартувати у чемпіонаті України серед аматорів наступного тижня.

"На аматорську лігу ми будемо грати на виїздах. А вже у чемпіонаті України Другої ліги, будемо обирати між Україною та Ареною Львів. Наразі тренування проходитимуть на Погулянці. Ми домовилися про співпрацю", - зазначив головний тренер і спортивний директор.

Також Карпати планують заявитись на кубок Львівської області. Зараз триває проєктування тренувальної бази для команди.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next