У Львові з’явилася нова електропідстанція у Шевченківському районі

У Львові з’явилася нова електропідстанція у Шевченківському районі
Відсутність комунікацій та доїзду – такою донедавна була ця територія неподалік Голосківського цвинтаря.

Відсутність комунікацій та доїзду – такою донедавна була ця територія неподалік Голосківського цвинтаря. Нині тут зведено потужне джерело живлення, яке може забезпечити інфраструктурний розвиток міста.

Зараз перша черга підстанції готова надавати електропостачання місту і на сьогодні може видавати 6 мегават. На хлопський розум, цих потужностей вистачило б на таке місто як Трускавець. Зазначимо, що ця підстанція має на меті покращити схему електропостачання Львова, дозволить розвантажити чинні підстанції та підвищить надійність електрозабезпечення усіх споживачів, які мешкають на проспекті Чорновола та на вулицях Варшавській, Липинського і Мазепи. Зазначимо, що це одна із найсучасніших підстанцій на Львівщині.

Цікавим є те, що потужності не потребують нагляду робітників. Усе тут телемеханізоване з можливістю дистанційного керування. Сучасним є сам розподільний пристрій, напругою 110 тисяч вольт.

"Його обладнання не містить трансформаторного мастила. За своєю природою воно вважається екологічно і пожежонебезпечним продуктом", - пояснив заступник технічного директора з високовольтних мереж ПРАТ «Львівобленерго» Володимир Романишин.

Проєктна потужність всієї підстанції – 50 мегавольт-ампер. Третю чергу підстанції планують завершити та ввести в експлуатацію у 2023 році. Зазначимо, що останні 15 років у місті був дефіцит потужностей, що своєю чергою значно стримувало розвиток інфраструктури Львова. Ця підстанція зможе забезпечити електроенергією нові житлові квартали, які планують зводити у цьому районі, в тому числі й земельні ділянки, які неподалік звідси отримали учасники бойових дій.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Часів Яр: кількість загиблих зросла до 24 Часів Яр: кількість загиблих зросла до 24
Рятувальники продовжують розбирати зруйнований будинок.
Loading...
Load next