Коли Львів отримає Львів автобуси?

Коли Львів отримає Львів автобуси?
Цього року завершується тендер на закупівлю 100 нових автобусів для АТП-1 за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку. Попередньо найкращі умови запропонувала компанія з Білорусі.

Цього року завершується тендер на закупівлю 100 нових автобусів для АТП-1 за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку. Попередньо найкращі умови запропонувала компанія з Білорусі. Однак українські виробники, що також беруть участь у тендері, зазначають, що це рішення може спровокувати чималі збитки. Бо запропоновані МАЗи хоча й дешевші, але представляють попереднє покоління автобусів. Зокрема представники концерну «Електрон» також додають, що контракт з закордонною компанією буде фінансово невигідним для держави.

"При замовленні в українського виробника податки сплачуються Україні, а в іноземного - кошти працюють на розвиток інших держав. Зокрема, за цим контрактом, українським підприємством було б сплачено до місцевого та державного бюджетів України понад 100 млн грн податків і понад 200 працівників мали б зайнятість і гідну заробітну плату протягом року", - пише у дописі концерну "Електрон" у Фейсбуці.

У міській раді кажуть, що в час карантину міський автопарк потрібно поповнювати вже. Бо в умовах локдауну в салонах автобусів перевозять менше пасажирів у салоні, але транспорту не вистачає для потреб містян. Минулого разу, коли закупляли МАЗи, кажуть посадовці, то їх поставили Львову вже за 4 місяці, але зараз ще й існує політичний аспект через події у Білорусі.

"Ми не можемо сказати, що обирали «Богдан», «Електрон» або іншу компанію. Є компанії, які подалися ще у квітні 2020 року, коли не було ніяких подій. І зараз цей тендер має завершитися. І ми маємо варіанти скасувати або прийняти", - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів заступник директора житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий.

Представники концерну «Електрон» пропонують Верховній Раді у другому читанні розглянути проєкти законів про внесення змін до Податкового та Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електротранспорту, щоб посприяти вирішенню ситуації з конфліктом навколо тендеру, а також зміни до закону «Про публічні закупівлі»

Зараз існує велика ймовірність того, що місто взагалі може залишитися без автобусів.

"Влітку цього року можуть бути автобуси. Або ми проводимо тендер повторно і тоді через рік ми замовимо автобуси. Також залежить від постачальника. По контракту термін доставлення близько 12 місяців", - додав Андрій Білий.

https://www.youtube.com/watch?v=solJHDAqoXo

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Loading...
Load next