Львівські юристи закликають вимагати компенсацію за травми

Львівські юристи закликають вимагати компенсацію за травми
Новина про те, що львів’янка впала під час ожеледиці на території міського училища, отримала травму та домоглася компенсації у 18 тис. грн нещодавно розлетілася у мережі.

Новина про те, що львів’янка впала під час ожеледиці на території міського училища, отримала травму та домоглася компенсації у 18 тис. грн нещодавно розлетілася у мережі.

За словами жінки, інцидент трапився через те, що слизька ділянка не була посипана піском.  

"Це регулюється законом України про благоустрій, яким чітко визначено, що все має бути безпечно облаштовано для громадян, в тому числі й у громадських місцях. За такі речі будуть відповідати балансоутримувачі тих об’єктів, громадських місць чи навіть доріг", - розповіла у коментарі ПравдаТУТ Львів юристка Лілія Баюш.

Невиробничі травми під час ожеледиці – не рідкість, зазначають медики. Взимку від 5 до 20 таких пацієнтів на день потрапляють до травмпункту.

Найбільше від цього потерпають жінки літнього віку, каже ортопед Василь Тонконоженко.

"Виникнення таких травм певною мірою пов’язано з особливістю їхнього організму. Загалом у літніх людей відбувається перебудова кісткової тканини, вони втрачають щільну, тверду основу кістки, тож стає більш ламкою", - додав лікар.

Надалі діагностика та лікування неабияк вдарить по кишені, тому потерпілі рідко позиваються до суду. Проте, юристи все ж закликають не нехтувати цим, адже такі справи здебільшого є виграшними.

Для цього потрібно зібрати низку відповідних доказів:

  • зробити відео та фото;
  • зафіксувати виникнення травми;
  • викликати швидку допомогу;
  • взяти контакти свідків;
  • чеки за лікування, обстеження та медикаменти потрібно обов’язково зібрати та скерувати до суду.

Окрім цього, дуже часто в центрі Львова та у ближніх вулицях багато є відеокамер, з яких можна взяти матеріал. Також потерпілий може сміливо вимагати моральну компенсацію.

"Залишати поза увагою такі речі неможливо. Адже такі травми часто призводять важкі каліцтва. Від випадку залежить й розмір компенсації", - наголошує юристка.

Хоч сильних заморозків цього тижня синоптики не передбачають, втім закликають бути обережними, адже навіть за такої температури дороги та пішохідні ділянки будуть слизькими.

Також фахівці дають кілька порад аби зменшити ймовірність такого інциденту: обирати зручне взуття з протекторами, уникати скорочених невідомих маршрутів та обов’язково повідомляти ЖЕК або ОСББ про непосипану піском ділянку.

https://www.youtube.com/watch?v=TEKQ3Lo_ON8

Нагадаємо, що львів’янам наголошують про спадання небезпечних бурульок. Містян закликають дивитися не лише під ноги, але й над головою, адже через потепління з дахів можуть спадати залишки снігу.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next