Львівські парки посипатимуть кавовою гущею замість піскосуміші

Львівські парки посипатимуть кавовою гущею замість піскосуміші
Наразі такий пілотний проєкт з 1 лютого тестуватимуть у парку 700-річчя.Використати цей ресурс із користю запропонувала Ірина Оршак у вигляді екологічної альтернативи.

Наразі такий пілотний проєкт з 1 лютого тестуватимуть у парку 700-річчя.

Використати цей ресурс із користю запропонувала Ірина Оршак у вигляді екологічної альтернативи. Якщо побачать позитивний результат, акцію масштабують і тестуватимуть в інших зелених зонах міста.

"Кава під дією сонячних променів нагрівається і може боротися з ожеледицею, оскільки є темно-коричневого кольору", - пояснила в коментарі ПравдаТУТ Львів ініціаторка пілотного проєкту.

На цей момент, у Львові найбільший попит мають такі протиожеледні засоби, як піскосуміш, сіль та реагенти.

Ірина зазначає: ця гуща має ще й корисні властивості для зелених насаджень та відлякує шкідливих комах.

Цікаво, що до подібних практик вже давно вдаються закордоном.

Наприклад, берлінський дизайнер пішов ще далі й взявся за створення горнятка із цих, на перший погляд, відходів. А український винахідник знайшов кавовій гущі інше застосування – робить з неї окуляри.

Львів першим в Україні вирішив у такий спосіб боротися з ожеледицею.

https://www.youtube.com/watch?v=jrucR-MEtnQ

Нагадаємо, що львівські юристи закликають вимагати компенсацію за травми, що спричинила ожеледиця. Взимку від 5 до 20 таких пацієнтів на день потрапляють до травмпункту...

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"росії вже, мабуть, не буде", — росіяни починають усвідомлювати плачевність ситуації в країні (відео) "росії вже, мабуть, не буде", — росіяни починають усвідомлювати плачевність ситуації в країні (відео)
СБУ опублікувала нову перехоплену розмову окупанта з родичами.
Міжнародна допомога сприяє пришвидшенню в гуманітарному розмінуванні (відео) Міжнародна допомога сприяє пришвидшенню в гуманітарному розмінуванні (відео)
Зокрема у піротехнічному підрозділі ДСНС штат збільшено на 400 осіб.
"Обіймала не вона": українська легкоатлетка Магучіх прокоментувала друге фото з росіянкою (фото) "Обіймала не вона": українська легкоатлетка Магучіх прокоментувала друге фото з росіянкою (фото)
У серпні українська легкоатлетка Ярослава Магучіх та її російська колега Марія Ласіцкене зробили спільні фото після змагань зі стрибків у висоту на Олімпійських іграх-2020 в Токіо. Так, нещодавно під час змагань у Цюриху Ярослава Магучіх знову сфотографувалась із російською спортсменкою.
Loading...
Load next