У ніч на неділю Україна перейде на літній час

У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.

За постановою Кабінету міністрів, перехід на літній час в Україні уже понад 20 років відбувається в останню неділю березня. Таким чином, о 03:00 28 березня необхідно буде перевести годинник на одну годину вперед.

Цьогоріч, в Україні заговорили про відмову від переходу на літній та зимовий час, Верховна Рада вчергове спробувала скасувати переведення годинників в Україні. 19 березня, не змогла прийняти закон про скасування сезонної зміни часу та який пропонує зафіксувати в Україні астрономічний (зимовий) час за міжнародною системою Coordinated Universal Time. Однак, у першому читанні законопроєкт таки набрав більшість голосів.

Як повідомляє Слово і Діло, перший віцеспікер Верховної ради Руслан Стефанчук, повідомив про те, що законопроєкт про скасування переведення годинника планують доопрацювати найближчим часом.

" Я дуже сподіваюсь, що це останній рік коли ми будемо переводити. Тому економічна доцільність переведення стрілок годинника не доведена, а шкода - очевидна ", - зазначив Стефанчук.


Зазначимо, що наразі перехід на літній та зимовий час у світі здійснюють менш ніж сто країн.

Читайте також
Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха
РНБО оприлюднило імена ТОП-10 українських контрабандистів, зокрема під дію санкцій потрапили двоє львів'ян - Іван Бокало та Володимир Дідух.
Кладовища без пластику: чим шкідливі штучні квіти і чому їх забороняють в Україні (відео) Кладовища без пластику: чим шкідливі штучні квіти і чому їх забороняють в Україні (відео)
Екологи й духовенство просять вірян відмовитися від штучних квітів. Та й вартість пластикових оберемків майже не відрізняється від живих букетів.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Loading...
Load next