Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"

Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"
В Україні провели дослідження, за результатами якого стало відомо, що майже дві третини українських громадян не вакцинувалися б російською вакциною - "Спутником V".

Соціологічна група "Рейтинг" запитала в українців як вони оцінюють медичну сферу в Україні й результати дослідження показали, що більшість українців підтримали рішення держави відмовитись від використання російської вакцини від Covid "Спутник V". 

Про це, 15 квітня, ПравдаТУТ NEWS повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг", Олексій Антипович.

Так 63% українців підтримують те, що в Україні не планують використовувати російську вакцину від коронавірусу "Спутник-V", однак все ж таки 23% - мають протилежну думку, та більшість опитаних які незадоволені таким рішенням української влади є жителями східних регіонів України.

Однак, окрім цього ключовими проблемами країни респонденти вважають:

  • військовий конфлікт на Сході України (47%);
  • відсутність роботи та безробіття (37%);
  •  епідемію коронавірусу (35%);
  • низький рівень зарплат і пенсій (27%);
  • хабарництво та корупцію у владі (21%);
  • неможливість отримати якісне медичне обслуговування (16%).

Зокрема, у зв'язку зі світовою пандемією коронавірусу, основною причиною зростання захворюваності на Covid у березні 2021 року вважають недотримання карантину громадянами - 46%. Однак, менше половини опитаних українців вважають, що державні кошти цього року в першу чергу потрібно спрямувати на боротьбу з коронавірусом та збільшення соціальних виплат, пенсій. 

Медичну систему в Україні люди оцінюють також по-різному. Зокрема 47% опитаних зверталися за медичною допомогою в державні заклади охорони здоров’я протягом останніх півроку. 53% – не зверталися. Останніх більше серед наймолодшої вікової групи (18-29 років) та чоловіків. Серед тих, хто звертався, 43% на добре, або відмінно оцінили якість отриманих послуг. 33% оцінили на задовільно, 23% – на погано, чи жахливо.

Зазначимо, що опитування проводилось методом особистого інтерв'ю (face-to-face) у період з 24 по 28 березня. Серед опитаних є українці віком від 18 років в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні Вакцинація у Польщі: заробітчан з України вакцинуватимуть на кордоні
Українські заробітчани, які їдуть до Польщі на заробітки, будуть в обов'язковому порядку проходити вакцинацію від коронавірусу на українсько-польському кордоні.
В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото) В Україні викрили міжнародних злочинців, які продавали "фейкову" вакцину Pfizer за $250 (фото)
Правоохоронці СБУ викрили міжнародне злочинне угрупування, яке продавало підроблену вакцину американського виробництва Pfizer від коронавірусу. Вартість однієї фейкової дози становила 250 доларів.
Loading...
Load next