За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину

За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину
Від початку 2021 року в Україні зафіксували 302 тисячі порушень карантинних обмежень. 87% або 263 тисячі з них — це штрафи за невдягнені маски або респіратори в громадських місцях.

За даними Опендатабот, ще 39 тисяч порушень стосувалися санітарно-епідемічних норм.

Зокрема, найчастіше карантинні порушення виявляли в Києві та Київській області – 19 639 та 13 658 випадків відповідно, а також Одеській (20 941) та Львівській (20 256) областях.  Нагадаємо, що порушення санітарно-епідемічних вимог передбачений штраф у розмірі від 17 000 грн. А за перебування в громадських місцях без масок та респіраторів — від 170 до 255 грн.

"В більшості випадків, всі складені адміністративні матеріали були оформлені під час відпрацювання викликів від оператора 102, а також під час контролю за дотриманням водіями та пасажирами громадського транспорту заходів карантину (матеріали складені на перевізників за недотримання обмежень, щодо кількості людей в транспорті, а також недотримання носіння масок водіями та пасажирами). Також в нічний час перевірялось дотримання карантинних заходів з боку розважальних закладів", - прокоментували ситуацію із карантинними порушеннями в Управління патрульної поліції в Одеській області.

Зазначимо, що за весь 2020 рік було зафіксовано 664 141 порушення санітарно-епідемічних норм та 59 303 випадків перебування без маски в громадських місцях.

Нагадаємо, що статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Укрзалізниця почала проводити рейди на дотримання карантинних умов Укрзалізниця почала проводити рейди на дотримання карантинних умов
Під час перших рейдів були проінспектовані поїзди № 142 Бахмут-Львів та № 724 Київ-Харків.
Loading...
Load next