Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів: що це дає? (відео)

Україна приєднається до Глобальної мережі COVID-сертифікатів: що це дає? (відео)
Для вакцинованих українців це означає одне — вільні та зручні подорожі в більше країн світу.

 Україна готується приєднатися до Глобальної мережі COVID- сертифікатів, що здатна охопити усі країни світу. Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Учасники мережі будуть визнавати цифрові документи одне одного і не вимагатимуть додаткових COVID-документів для перетину кордону. Для вакцинованих українців це означає одне — вільні та зручні подорожі в більше країн світу. Без ПЛР-тестів та самоізоляції в країнах прибуття, коли таке дозволяє їхня епідемічна ситуація, – розповіла Марія Карчевич. 

Заступниця міністра додала, що наразі такий доступ для українців відкритий у 52 країни, які визнають наші COVID-сертифікати в Дії.

Йдеться не лише про країни Європи, а й держави Азії. Зокрема нещодавно влада Сінгапуру вирішила приймати українців з COVID-сертифікатом, невдовзі відкриється й Таїланд. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Парижі стартував фінал дитячого Євробачення: як підтримати українку (відео) В Парижі стартував фінал дитячого Євробачення: як підтримати українку (відео)
Цьогоріч українці зможуть проголосувати за представницю своєї країни.
Екоініціативи в Україні та світі: як людство бориться із пластиком (фото) Екоініціативи в Україні та світі: як людство бориться із пластиком (фото)
Чому в Україні не розповсюджені фандомати, у Швейцарії — немає сміття, як вулиці після "Октоберфесту залишаються чистими і багато інших відомостей про те, як світ намагається "прибрати за собою" — у статті.
За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину За три місяці в Україні зафіксували понад 300 тисяч порушень умов карантину
Від початку 2021 року в Україні зафіксували 302 тисячі порушень карантинних обмежень. 87% або 263 тисячі з них — це штрафи за невдягнені маски або респіратори в громадських місцях.
Loading...
Load next