В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки

В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.

Зокрема, 14 квітня президент України Володимир Зеленський підписав Закони № 1366-ІХ та № 1367-ІХ щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки. Так нововведення передбачають штрафи до понад 68 тисяч гривень та навіть позбавлення волі.

Про це повідомляє газета Верховної Ради "Голос України".

Так закон про посилення відповідальності передбачає покарання порушників вимог пожежної та техногенної безпеки штрафом на суму від 1700 до 5100 гривень.

Однак, у випадку якщо таке порушення спричинило шкоду здоров'ю людей або ж пошкодило майно, передбачається кримінальна відповідальність у вигляді:

  • штрафу 17 000 – 68 340 гривень;
  • або виправні роботи на строк до 2 років;
  • або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Проте, якщо внаслідок порушення загинула людина або ж воно призвело до пошкодження майна в особливо великому розмірі - позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Зокрема закон також посилює відповідальність за хибний виклик спеціальних служб від 350 до 3 400 гривень, а також за невиконання приписів посадових осіб щодо пожежної та техногенної безпеки – штрафи від 1 700 до 5 100 гривень.

Читайте також
Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео) Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео)
Пожежа не торкнулася деревʼяного вівтаря та амвона, також не постраждали і фігури по обидва боки згорілого органа. Обгорів лише хрест у вівтарної частини. Проте, увесь храм закопчений та залитий водою, згоріло найцінніше — орган.
Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим
Уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.
Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.
Loading...
Load next