Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео)

Зеленський доручив уряду терміново розпочати реставрацію костелу Святого Миколая (відео)
Пожежа не торкнулася деревʼяного вівтаря та амвона, також не постраждали і фігури по обидва боки згорілого органа. Обгорів лише хрест у вівтарної частини. Проте, увесь храм закопчений та залитий водою, згоріло найцінніше — орган.

Президент України Володимир Зеленський поставив уряду невідкладне завдання забезпечити проведення реставрації у костелі Святого Миколая у Києві, який постраждав внаслідок масштабної пожежі у ніч на 4 вересня. Зокрема, президент звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з листом, в якому попросив "вжити невідкладних заходів щодо забезпечення реставраційних робіт" та встановлення там нового органу. Про відповідне рішення повідомила пресслужба Офісу президента.

Президент наголосив на необхідності до завершення вказаних робіт організувати концертну діяльність творчих колективів та окремих виконавців Національного будинку органної та камерної музики на інших сценічних майданчиках задля недопущення знищення відомого національного закладу культури, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, на думку Володимира Зеленського наразі також необхідно активізувати створення "Будинку музики" у Києві, куди мали перемістити Нацбудинок органної та камерної музики. Зокрема, Денис Шмигаль має особисто звітувати про результати проведених робіт щомісяця.

Нагадаємо, що 3 вересня у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що основною версією виникнення пожежі у костелі Святого Миколая є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу, яким було понад 40 років.

Також на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві українські підприємці за день зібрали 20,77 мільйона гривень. Однак, загалом відновлення костелу Святого Миколая в Києві, обійдеться щонайменше у 75 мільйонів гривень.

Читайте також
Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео) Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео)
Крім великого бізнесу, кошти виділили середній і малий бізнес, а також усі охочі.
У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео) У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео)
Відновлювальні та протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая почнуть через місяць. Наразі використовувати будівлю не можна – існують ризики.
Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео) Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео)
Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на Великій Васильківській вулиці.
Loading...
Load next