Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу

Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.

Про це свідчать дані соцопитування Фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Зокрема, у респондентів запитали, у якому інтеграційному напрямку повинна рухатися Україна.

Серед тих, хто вважає рідною українську мову, 59% висловилися за вступ в ЄС, повідомляють Факти.

Натомість 7% опитаних – за вступ до Євразійського економічного союзу (Росія, Білорусь, Казахстан), 25% – не хочуть приєднуватися ні до якого союзу, а 9% не змогли відповісти.

Водночас 28% опитаних, хто вважає рідною російську мову, підтримують вступ до Євросоюзу, 29% громадян – за вступ в Євразійський економічний союз, 36% – взагалі не підтримують приєднання, а 7% – не змогли відповісти.

Опитування проводилось з 16 до 27 лютого 2021 року серед 2 003 респондентів із усіх регіонів України, окрім тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, раніше ПравдаТУТ писала про дослідження впливу карантину на щастя українців.

Читайте також
Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня Україна залишається у «зеленому» списку ЄС щодо подорожей поточного тижня
Україна входить у список країн, які можуть ще вільно переписуватись територією Євросоюзу.
Як вплинув карантин на щастя українців: дослідження Як вплинув карантин на щастя українців: дослідження
Експерти Українського інституту дослідження щастя оприлюднили результати всеукраїнського дослідження впливу карантину на щастя українців, яке вони провели за допомогою анкетування з 31 березня по 10 квітня 2020 та 2021 рр.
Куріння вбиває: торік українці стали менше палити лише на 0,3%
Попри заборони та підвищення цін на тютюнові вироби поширеність куріння в Україні у 2020 році несуттєво знизилась. ВР розробляє нові обмеження не лише на традиційні сигарети, а й на електронні.
Loading...
Load next