Угорщина відкрила свої кордони для українців: залишаються обмеження для тих, хто подорожує літаком

Угорщина відкрила свої кордони для українців: залишаються обмеження для тих, хто подорожує літаком
Угорщина скасувала COVID-обмеження на кордоні для українців, які були запроваджені у зв’язку з стрімким поширенням коронавірусної інфекції.

Угорщина скасувала обмеження для туристів для України, які перетинають кордон. Однак, все ж таки певні карантинні умови залишаються для тих мандрівників, які подорожують літаком, а саме їх просять мати негативний ПЛР-тест або ж сертифікат про вакцинацію - разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Щодо особливостей перебування в Угорщині, слід пам’ятати – угорські компетентні органи відповідно до чинного законодавства накладають адміністративні штрафи на іноземців, у т.ч. громадян України, які перевищили дозволений строк перебування в країнах Шенгенської зони до запровадження цими країнами карантинних заходів (штраф від 5 до 50 тис. форинтів/15-150 дол. США), - наголошують у повідомленні.

Зауважимо, що для транзитного проїзду можуть додатково вимагати документи, що підтверджують право на в’їзд у країну призначення.  До прикладу це може бути робоча віза, дозвіл на проживання, бронювання готелю тощо.

Читайте також
Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону
З 15 грудня 2021 року вступили в силу зміни щодо перетину кордону.
Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження
Вже від завтра, 2 травня, Україна закриває свої кордони для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Обмеження для іноземців діятимуть до кінця карантину в України.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next