Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму

Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму
Учора ввечері, в Україну з Єрусалиму делегація Української Православної Церкви доставила благодатний вогонь для вірян.

Цього року Україна не замовляла спеціальний чартерний літак для української делегації, який мав би доставити благодатний вогонь, а сподівалась на допомогу авіакомпаній, які здійснюють перельоти у цей час, повідомляє центр інформації УПЦ на своїй сторінці у Facebook.

Літак з делегацією УПЦ, яка й привезла в Україну цьогоріч благодатний вогонь приземлився в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни). Так вже у приміщенні аеропорту члени делегації поділилися благодатним вогнем з усіма присутніми: журналістами, вірянами і духовенством.

Зазначимо, що через карантинні обмеження українська делегація змогла отримати вогонь в аеропорту "Бен-Гуріон", що в Ізраїлі. Там лампаду українцям з благодатним вогнем передав Єрусалимський Патріарх Феофіл III.

Нагадаємо, що сходження благодатного вогню щороку відбувається напередодні Великодня. Цього року о 13:55 за київським часом, благодатний вогонь спалахнув у вівтарі храму Гробу Господнього, звідки Єрусалимський патріарх Феофіл виніс його паломникам, і вони запалили від священного полум'я свої свічки і лампади.

Читайте також
Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.
На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Святкувати Великдень планують 92% українців, однак не святкуватимуть це християнське свято лише 6% жителів України.
Loading...
Load next