На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція

На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.

За інформацією поліції, святкові богослужіння у Великдень проводитимуться у майже 14 тисячах українських храмах. Їх можуть відвідати більше мільйона вірян, повідомляє Управління комунікації Національної поліції.

Зокрема на Великдень гарантувати безпеку вірянам будуть понад 29 тисяч українських правоохоронців: 21,1 тисячі поліцейських, 1,6 тисячі військовослужбовців НГУ, 1,4 тисячі курсантів закладів МВС, а також працівники ДСНС.

"Правоохоронці, які заступають на службу у святкові дні, не лише стежитимуть за порядком, а й контролюватимуть дотримання карантинних обмежень.  При цьому вони проводитимуть у першу чергу роз’яснювальну роботу, а у випадку ігнорування зауважень – притягуватимуть порушників  до адміністративної або ж кримінальної відповідальності", - наголосили в Нацполіції.

Зазначимо, що в Управлінні Національної поліції закликали українців дотримуватися карантинних обмежень, а також соціальної дистанції та не забувати про використання засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, що рада церков Львова закликала християн слухати богослужіння онлайн. Тих, хто піде до храмів, просять дотримуватися соціальної дистанції та перебувати більше на вулиці, також було оприлюднено інформацію про розклад богослужінь в основних церквах Львова, який можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму
Учора ввечері, в Україну з Єрусалиму делегація Української Православної Церкви доставила благодатний вогонь для вірян.
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Святкувати Великдень планують 92% українців, однак не святкуватимуть це християнське свято лише 6% жителів України.
Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.
Loading...
Load next