Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна

Благодатний вогонь: чи отримає його цього року Україна
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що цього року ПЦУ все ж таки отримає Благодатний вогонь. Святе світло доставлять в Україну за такою ж схемою, яка була у 2020 році.

Православна церква України все ж таки отримає Благодатний вогонь на цьогорічні Великодні свята, про це в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" розповів митрополит ПЦУ Епіфаній.

"Ми не будемо замовляти чартерного літака. Але, як в минулому році, так і в цьому році ті компанії, які будуть звершувати якісь перельоти в цей час, це можуть бути технічні якісь, і вони пообіцяли, що в цьому році також доставлять нам Святе світло, Благодатний вогонь, як ми називаємо", - розповів митрополит ПЦУ.

Однак, митрополит Київський зазначив, що вогонь можуть доставити в Україну не за декілька годин, а можливо аж на наступний ранок. Предстоятель ПЦУ додав, що отриманий вогонь традиційно розповсюдять по всій Україні, щоб кожен із вірян мав можливість його побачити.

Зокрема за його словами, церкви на Великдень будуть відчинені, однак пускатимуть вірян лише у захисних масках та за умов дотримання безпечної дистанції.

Нагадаємо, що на час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин, однак Міністерство охорони здоров'я розробило рекомендації для вірян та церков аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусної інфекції у період Великодніх свят.

Читайте також
Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму
Учора ввечері, в Україну з Єрусалиму делегація Української Православної Церкви доставила благодатний вогонь для вірян.
Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі Варфоломій та Епіфаній проведуть спільну літургію в Софійському соборі
Богослужіння відбуватиметься на території собору в Києві просто неба.
На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.
Loading...
Load next