Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин

Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.

Українців, які виявили бажання повернутись із Сектора Газа, планується евакуювати спеціальним рейсом із Єгипту упродовж 48 годин. Про це повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба під час засідання уряду 19 травня, повідомляє видання "УНІАН".

"У Секторі Гази наразі перебуває орієнтовно 1600 українців. Відбувається зараз збройний конфлікт, ескалація ізраїльсько-палестинського збройного протистояння, існує загроза життю та здоров’ю наших співвітчизників. З 1600 громадян України 127 уже виявили бажання повернутися на батьківщину, тобто бути евакуйованими", - зазначив Кулеба.

Зокрема за його словами, посольство України в Ізраїлі вже склало списки зацікавлених українців в евакуації. Відомо, що українська сторона вже домовилась з владою Ізраїлю та Палестинської автономії про "зелений" коридор для евакуації. Зрештою вирішені також організаційні питання із владою Єгипту для безпечного транспортування українців до України.

"Якщо не станеться якихось форс-мажорних подій у зв'язку із загостренням конфлікту, то за нашими розрахунками, упродовж 48 годин така евакуація відбудеться", - розповів Кулеба.
 

Зазначимо, що Україна проводить евакуацію своїх громадян внаслідок загострення між Ізраїлем та Сектором Гази, які тривають вже декілька днів. Ізраїльська армія та бойовики терористичного радикального палестинського руху ХАМАС обмінюються ракетними обстрілами, що, на жаль, призводить до жертв з обох боків. 

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Відомо, що на території Сектора Гази на даний час проживає приблизно 1600 громадян України - це переважно українські жінки, які перебувають у шлюбі з палестинцями, і члени їхніх сімей.

Читайте також
Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту
Дмитро Кулеба подякував єгипетській стороні за зусилля для організації евакуації українців зі Сектора Гази. Зокрема Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото) Україна евакуювала з Сектора Гази більше сотні українців (фото)
Літак із 109 українцями, які виявили бажання виїхати із Сектора Гази та повернутись додому, приземлився в Києві. Разом з українцями було евакуйовано також 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії.
Loading...
Load next